מהי לידה פעילה?
´לידה פעילה´ היא לידה שבמהלכה את נענית לאינסטינקטים הטבעיים שלך ולהיגיון הפיזיולוגי של גופך. בלידה פעילה את זו שמנחה את תהליך הלידה, במקום להיות משתתפת סבילה בלידה המנוהלת על ידי צוות רפואי. את יולדת באווירה רגועה ואוהבת, מקבלת עידוד לנהוג כרצונך ולנוע בחופשיות, נהנית מחוויה אינטימית ומעצימה, ויוצרת קשר ראשוני עם תינוקך בדרך הטובה ביותר.
לפעמים המילה “פעילה” יכולה ליצור רושם שמדובר בפעילות פיזית אינטנסיבית. פעילות פיזית מאומצת יכולה להתיש אותך עד מאד ונראה ש”לא לכך התכוון המשורר”. המושג נולד בתוך מציאות בה רב הנשים יולדות באופן פסיבי, במובן הזה שהן סבילות בתהליך, מבחינת קבלת ההחלטות על גופן ועל תינוקן. לרב, בלידה בה האשה סבילה, היא תתבקש לשכב על גבה ולאפשר למטפלים לקבל את ההחלטות עבורה. בלידה פעילה לעומת זאת, האשה פעילה במובן הזה שהיא זו שמובילה את התהליך.
הקשיבי לגוף שלך
נשים המקשיבות לקולן הפנימי וגם לשדרים של גופן לרב תמצאנה את עצמן מניעות את גופן במהלך הלידה ולא נשארות בתנוחה אחת סטטית. התנועה יכולה לסייע בהגברת הנוחות בלידה והיא גם יכולה לסייע לתינוק להתמקם בתנוחה הטובה ביותר לקראת יציאתו לעולם. אשה הקשובה לגופה עשויה גם למצוא את עצמה מחוץ למיטה במהלך הצירים (גלים).
ייתכן שבזמן הצירים וגם בשלב הלחיצות עם יציאת התינוק לעולם היא תרצה להיות בתנוחה מאונכת ולא לשכב במיטה, באופן בו הורגלנו לחשוב ש”צריך” ללדת. עם זאת, יש נשים שבוחרות להמצא בשכיבה או במצב סטטי יותר וגם לידה כזו תחשב כלידה פעילה כי נושא הבחירה וההובלה של התהליך הוא לב העניין. ברור שכל אשה ונסיבות לידתה שונות ולכן לא ניתן להכליל ולומר שלכל הנשים מתאים משהו מסויים.
בחרי את הסביבה הנכונה עבורך
בחירת מקום הלידה ומטפלים שיתמכו בבחירותייך הינה חשובה ביותר לצורך הגשמת הרצונות שלך והיא משפיעה על האפשרות שלך להיות פעילה בלידה, אך לידה פעילה יכולה להתרחש בכל לידה שתבחרי: בבית, בבית חולים, עם אפידורל או בלי. היום יש נשים המבקשות לידה פעילה בניתוח קיסרי.
מדובר בניתוח קיסרי מתוכנן שבו האשה מובילה ומקבלת החלטות. היא יכולה להחליט מי ימצא איתה בחדר, אם לראות את הניתוח או לא, להמצא עם תינוקה מיד לאחר הלידה ולאפשר מגע עור לעור עם צאתו לעולם בתוך חדר הניתוח. קיימים בתי חולים ספורים בארץ אשר החלו לאפשר לידה פעילה בניתוח קיסרי. יש הקוראים לכך “קיסרי טבעי” ואני קוראת לכך “קיסרי עדין” או “קיסרי פעיל”.
מה בין היפנובירת’ינג ללידה פעילה?
בהיפנובירת’ינג את מצטיידת בידע לקראת הלידה ומקבלת כלים מעשיים לקבל מידע נוסף מהמטפלים שלך במהלך הלידה עצמה. את מקבלת מידע הנוגע לזכויותיך בלידה. את מקבלת כלים להתחבר לאותו קול פנימי שיכול להנחות אותך בלידה ולאפשר לך להבין למה את זקוקה מבחינה פיזית ומנטלית. היפנובירת’ינג למעשה תגביר את הבטחון שלך בגופך ובתינוקך ותאפשר לך להוביל את הלידה שאת בוחרת. ההרפיה והרוגע, בניית הבטחון ביחד עם הידע מכינים אותך להיות פעילה בלידה שלך.
בכל דרך שתבחרי ללדת, זכרי כי את רשאית לפי החוק לקבל החלטות על גופך וכן על תינוקך.
- בשנת 2013 הקמתי את קבוצת הפייסבוק “לידה פעילה, לידה טבעית ולידת בית” והיא היום הקבוצה המובילה בתחום הלידה הפעילה בישראל. בקבוצה אלפי חברות, בינהן יולדות בלידה פעילה, דולות, מיילדות בית, מיילדות מבתי חולים שונים ברחבי הארץ ומטפלות הוליסטיות מתחומים שונים. בקבוצה תוכלי לקבל מידע איכותי מנשות המקצוע וכן לקרוא סיפורי לידה עם חוויות לידה חיוביות ומעצימות. את יכולה לשאול שאלות ולקבל תמיכה בהריון, בדרך ללידה שאת בוחרת.