האיגוד הישראלי למיילדות וגיניקולוגיה קובע כי יש לאפשר לידה וגינלית לתינוק במצג עכוז, כל עוד אין התווית נגד, בתנאי שהאשה הסכימה לכך ויש רופא בכיר עם נסיון מתאים (2017).
קיימת הסטוריה מעניינת של ההמלצות הרפואיות והמחקרים הנוגעים בלידת עכוז וגינלית. בעקבות מחקר ‘האנה’ בשנת 2001 הפסיקו לאפשר לידת עכוז נרתיקית, אבל לימים נמצא שאין לסמוך על המחקר הזה ויש לאפשר לידות עכוז וגינליות…בינתיים לא נותרו הרבה רופאים עם נסיון מספיק והתפיסות הישנות הצליחו להטמע למרות המחקרים החדשים…יש עדיין הרבה נשים שחושבות שתינוק במצג עכוז=ניתוח. ולא חסרות אמירות של רופאים המביעים את אותה התפיסה בדיוק. יש לא מעט בתי חולים בארת שכלל לא מאפשרים לידת עכוז וזאת על אף ההנחיה כי יש לאפשר לידות עכוז.
דר מתן אלעמי, מנהל חדר לידה לניאדו ורופא פורץ דרך בתחום הלידה הטבעית בישראל, מנפץ את המיתוס הזה בראיון מיוחד בפודאסט שלנו.
אני מבררת במהלך הראיון האם יש סיכונים בלידת עכוז וגינלית ובאלו מצבים עדיף ניתוח קיסרי על פני נסיון ללידה וגינלית? בסקירה מרתקת דר’ אלעמי מספר על ההסטוריה הרפואית של לידת עכוז והמחקרים החשובים בנושא. הוא מדבר על המושג סיכון ומשמעותו, על האופן בו מתגבשים נהלים ושיקולים בקבלת החלטות רפואיות.
אנו משוחחים גם על הדרך לשיפור אפשרויות הבחירה בישראל ועל מקומן של אנשי המקצוע ונשים יולדות בתהליך.
אני מבררת גם מה הוא חושב על שימוש בפיטוצין בלידת עכוז, מה לגבי ה”דרישה” לאפידורל או ללדת בחדר ניתוח? מה דעתו על תנוחת הלידה בלידת עכוז?
אתן שאלתן גם לגבי לידת עכוז בלידה ראשונה או אחרי ניתוח קיסרי בעבר (לידת ויב”ק) ועוד מגוון שאלות מרתקות העולות במהלך הראיון.
איפה בארץ ניתן ללדת לידת עכוז ובאלו תנאים?
במסגרת פרויקט יולדות. למען שיפור שרותי הלידה בישראל, בדקנו ומצאנו באילו חדרי לידה יש לידות עכוז ומהם התנאים ללידת עכוז בכל בית יולדות. אם זה מסקרן אותך את יכולה להוריד חינם את האפליקציה ‘יולדות’ ולערוך השוואה בנושא הזה ובשלל נושאים אחרים.
דעתך חשובה לנו...כתבי לנו